måndag 13 december 2010

Vilt blev det...

Ok nog för att jag tycker att det är gott med kött och att få äta vilt är inte varje dag. Men nu har jag ätit dovhjort eller vildsvin varje dag i 4 dagar. Igår blev det både lunch och middag. Jag har t.o.m lärt mig den supergoda svampsåsen utantill...

1-2 dl torkad svamp (lägg i vatten)
1 dl portvin
1 hönsbuljongtärning

koka upp svampen (när den lösts upp) i portvinet tillsammans med buljongtärningen.
Lägg i 1 tsk mejram, 1 tsk soya,  låt puttra. Innan servering lägg i 1 dl crème fraiche.
Smaka av med salt och peppar.

Grymt gott.

Här är storjägaren....


1 kommentar:

  1. Grymt imponerad!! Det är ju typiskt att man ska ha flyttat nu när ni är sådana köttproviders ;) Kan bli grym meny i Sydafrika också....

    SvaraRadera